[FAQ]

Veel gestelde vragen en de antwoorden

Een hackathon is een “coding & creation” marathon waar deelnemers, verdeeld in teams, de uitdaging aangaan om nieuwe ideeën tot leven te brengen in een beperkte tijdsspanne, met bepaalde thema’s en gebruikmakend van bepaalde technologieën.

De mensen die deelnemen hebben verschillende achtergronden en beroepen.

Het doel van een hackathon is om technologische innovatie aan 360° te brengen, bedrijven ideeën en potentiële projecten te geven waar ze zelf niet aan dachten (disruptieve ideeën) en aan deelnemers de mogelijkheid te geven om zich te verenigen met ondernemende enthousiastelingen en om zichzelf voor te stellen aan grote bedrijven of opkomende startups. Hackathons brengen innovatie en leren mensen out of the box denken.

De hackathon buigt zich over verschillende uitdagingen in het veld van mobiliteit. Het start op vrijdagochtend en eindigt op zaterdagavond.

Je zal coaching krijgen van experten uit het veld en alle zaken die je nodig hebt om met je team naar een oplossing toe te werken, die je zal presenteren aan een jurypanel op zaterdagavond.

Om te leren en kennis door te geven.

Om problemen op te lossen.

Om iets nieuws te creëren.

Om gelijkgestemde mensen te ontmoeten.

Om samen de grenzen van technologie zoals we die nu kennen te verleggen.

Om nieuwe businessideeën, producten en modellen te lanceren!

Ja! Een idee hebben is één ding, maar een welbepaalde expertise of achtergrond meebrengen is nog iets anders. We geloven erin om samen ideeën te creëren. Op vrijdagochtend, begeleiden we het pitchen en de teamvorming. Door dit te doen, zorgen we ervoor dat iedereen aansluit bij een team zodat kan gestart worden met ideation en het ontwikkelen van een oplossing!

Natuurlijk. Vanuit onze ervaring zien we dat ongeveer de helft van de mensen al teams gevormd hebben (waarvan sommigen nog extra teamleden zoeken), en de andere helft alleen komt.

Op vrijdagochtend begeleiden we het pitchen en de teamvorming. Door dit te doen, zorgen we ervoor dat iedereen aansluit bij een team zodat kan gestart worden met ideation en het ontwikkelen van een oplossing!

Dit vormt geen enkel probleem. De hackathon staat open voor businessoplossingen, hacking/coding oplossingen of ‘maker’ oplossingen. Zolang je aan de slag gaat met de uitdagingen en daar een oplossing voor creërt, is dit ok!

Een andere achtergrond dan IT of technologie hebben vormt geen beperking om al dan niet deel te nemen in de hackathon.

Teams bestaan uit verschillende profielen en we geloven dat hoe meer verschillende achtergronden een team heeft, hoe beter een team zal functioneren.

Ja, gedurende de hackathon zijn er twee verschillende competities. Eentje voor starters en eentje voor al bestaande bedrijven.

De evaluatie die je krijgt gedurende het weekend zijn op basis van de progressie die je tijdens het weekend hebt gemaakt.