[FAQ]

Veel gestelde vragen en de antwoorden

Voor wie is #MOTF19?

#MOTF19 staat open voor iedereen, zowel experten, professionals, liefhebbers, leerlingen en hackers zijn welkom. Je hoeft enkel een ticket aan te kopen 🙂

Waar vindt #MOTF19 plaats?

Het event zal plaatsvinden in park H, Gouverneur Verwilghensingel 70 3500 Hasselt.

Waar kan ik verblijven?

De venue is zeer goed bereikbaar. Daardoor adviseren wij jullie om in het centrum te slapen waar een voldoende verblijfplaatsen zijn. Meer informatie kunnen jullie terugvinden op de website van Visit Hasselt.

Kan ik mijn ticket aan de ingang kopen?

Nee, tickets kunnen niet aan de ingang gekocht worden.

Tot wanneer kan ik een ticket kopen?

Je kan online tickets kopen tot 19 september 2019 of tot zolang er tickets beschikbaar zijn.

Waar kan ik mijn registratiebewijs en tickets vinden?

Deze zullen toegestuurd worden via email.

Waar kan ik mijn ticketinformatie veranderen?

Ticketinformatie kan via Eventbrite veranderd worden. Als er veranderingen moeten gebeuren die niet via Eventbrite kunnen, contacteer ons dan via hello@mobilityofthefuture.be

Kan ik mijn ticket doorgeven aan een andere persoon?

Ja, als je het doet voor 19 september. Je kan je ticket aan iemand anders doorgeven door een mail te sturen naar hello@mobilityofthefuture.be met de gegevens van die persoon.

Is er een mogelijkheid voor een terugbetaling als ik niet kan komen?

In uitzonderlijke gevallen kunnen tickets worden terugbetaald. Tickets kunnen echter maar tot 30 augustus terugbetaald worden.

Als je iemand kan vinden die in jouw plaats naar het event wil komen, is het mogelijk om het ticket van naam te veranderen op voorwaarde dat dit gebeurd is voor 19 september.

Dit kan door een email te sturen naar hello@mobilityofthefuture.be.

Wat is inbegrepen in de ticketprijs?

Een overzicht kan je vinden op de ticketpagina.

Kan ik een factuur krijgen?

Via Eventbrite kan je een factuur opvragen. Mocht dit niet mogelijk zijn kan u altijd een mailtje sturen naar hello@mobilityofthefuture.be

Waarover gaat de expo?

De expo biedt de opportuniteit aan startups en gevestigde bedrijven om hun innovaties in het veld van mobiliteit tentoon te stellen op een interactieve manier.

Elk product, prototype of idee dat oplossingen in het brede veld van mobiliteit voorziet is welkom op de expo.

Hoe kan ik een stand krijgen voor mijn bedrijf of startup?

Je kan appliceren voor een stand door een email te sturen naar hello@mobilityofthefuture.be met jouw website, contactinfo en product- of servicebeschrijving.

Als jouw bedrijf graag een live test track of stand buiten wil, kunnen we hiertoe de mogelijkheden bekijken; we hebben beschikbare ruimte.

Standhouders zullen continu geselecteerd worden. Neem regelmatig een kijkje op onze website voor updates over standhouders!

Welke soort standen zijn er?

Er zijn drie soorten standen: 4m², 8m² en 16m².

De standen hebben een tafel, verlichting en energievoorziening ter beschikking.

Afhankelijk van de noden kunnen we bekijken wat er nog opgesteld kan worden.

Waarover gaat de conferentie?

De conferentie laat toe om inzichten te krijgen van thought leaders, die zullen uitweiden over verschillende onderwerpen over innovatie en mobiliteit. Daarnaast voorzien we ook hands-on workshops!

Wie zijn de sprekers?

Onder onze sprekers zijn succesvolle zaakvoerders, seriele ondernemers, professoren en PhD studenten die allemaal bijdragen aan het bouwen van de toekomst van mobiliteit.

Het programma (wordt continu geupdatet) kan hier teruggevonden worden

Waarover gaan de workshops?

De workshops zijn hands-on sessies en focussen op technologie in mobiliteit. Enkele topics die aan bod komen: blockchain, drones, virtual reality, …

Het programma (wordt continu geupdatet) kan hier teruggevonden worden

Waarom is de conferentie gesplitst in 2 delen, één voor leerlingen en één voor professionals?

Veel sectorspecifieke events focussen enkel op professionals.

Gezien mobiliteit een disruptieve industrie is waarmee iedereen in aanraking komt in het dagelijkse leven, vinden we het niet meer dan logisch dat we een programma beschikbaar hebben voor meerdere doelgroepen.

Professionelen inspireren en hen voorzien van inzichten die hun bedrijf kunnen helpen groeien is één ding.

Studenten inspireren is een andere zaak die we heel belangrijk vinden. Door dit te doen, kunnen ze beter begrijpen hoe het heden en toekomst van mobiliteit wordt vormgegeven, en wat hun rol in dit proces kan zijn.

Elke STEM of autotechnologie-gerelateerde studierichting is welkom, evenals andere richtingen zoals Psychologie, Communicatie, Marketing etc. Er zijn geen beperkingen!

Wat is een hackathon?

Een hackathon is een “coding & creation” marathon waar deelnemers, verdeeld in teams, de uitdaging aangaan om nieuwe ideeën tot leven te brengen in een beperkte tijdsspanne, met bepaalde thema’s en gebruikmakend van bepaalde technologieën.

De mensen die deelnemen hebben verschillende achtergronden en beroepen.

Het doel van een hackathon is om technologische innovatie aan 360° te brengen, bedrijven ideeën en potentiële projecten te geven waar ze zelf niet aan dachten (disruptieve ideeën) en aan deelnemers de mogelijkheid te geven om zich te verenigen met ondernemende enthousiastelingen en om zichzelf voor te stellen aan grote bedrijven of opkomende startups. Hackathons brengen innovatie en leren mensen out of the box denken.

Waarover gaat de hackathon?

De hackathon buigt zich over verschillende uitdagingen in het veld van mobiliteit. Het start op vrijdagochtend en eindigt op zaterdagavond.

Je zal coaching krijgen van experten uit het veld en alle zaken die je nodig hebt om met je team naar een oplossing toe te werken, die je zal presenteren aan een jurypanel op zaterdagavond.

Waarom zou ik deelnemen aan een hackathon?

Om te leren en kennis door te geven.

Om problemen op te lossen.

Om iets nieuws te creëren.

Om gelijkgestemde mensen te ontmoeten.

Om iets te maken, gezien dit bemoedigend en belonend werkt.

Om het respect van anderen te krijgen, door creatieve expressie.

Om samen de grenzen van technologie zoals we die nu kennen te verleggen.

Om nieuwe businessideeën, producten en modellen te lanceren!

Ik wil deelnemen maar heb geen idee. Kan ik aansluiten?

Ja! Een idee hebben is één ding, maar een welbepaalde expertise of achtergrond meebrengen is nog iets anders. We geloven erin om samen ideeën te creëren. Op vrijdagochtend, begeleiden we het pitchen en de teamvorming. Door dit te doen, zorgen we ervoor dat iedereen aansluit bij een team zodat kan gestart worden met ideation en het ontwikkelen van een oplossing!

Ik wil deelnemen maar heb geen team. Kan ik alleen komen?

Natuurlijk. Vanuit onze ervaring zien we dat ongeveer de helft van de mensen al teams gevormd hebben (waarvan sommigen nog extra teamleden zoeken), en de andere helft alleen komt.

Op vrijdagochtend begeleiden we het pitchen en de teamvorming. Door dit te doen, zorgen we ervoor dat iedereen aansluit bij een team zodat kan gestart worden met ideation en het ontwikkelen van een oplossing!

Ik heb geen technisch of technologisch idee. Vormt dit een probleem?

Dit vormt geen enkel probleem. De hackathon staat open voor businessoplossingen, hacking/coding oplossingen of ‘maker’ oplossingen. Zolang je aan de slag gaat met de uitdagingen en daar een oplossing voor creërt, is dit ok!

Ik heb een ticket gekocht voor de hackathon. Heb ik hiermee ook toegang tot de expo en conferentie?

Je kan de expo en conferentie bijwonen op vrijdag.

Echter, als je deelneemt aan de hackathon, adviseren we om goed aan time management te doen. Indien je graag op vrijdag wil deelnemen aan een workshop of een keynote bijwonen, bespreek dan de mogelijkheden met jouw team op voorhand.

Wij willen jou er graag vriendelijk op attent maken dat, als je een ticket koopt voor de hackathon en je neemt niet deel in de hackathon maar bent enkel aanwezig op de expo en/of conferentie, dat we dan nadien een extra kost van 150 euro zullen aanrekenen.

Ik heb geen IT of technologische achtergrond. Vormt dit een probleem?

Een andere achtergrond dan IT of technologie hebben vormt geen beperking om al dan niet deel te nemen in de hackathon.

Teams bestaan uit verschillende profielen en we geloven dat hoe meer verschillende achtergronden een team heeft, hoe beter een team zal functioneren.

Ik heb al een product, kan ik deelnemen?

Ja, gedurende de hackathon zijn er twee verschillende competities. Eentje voor starters en eentje voor al bestaande bedrijven.

De evaluatie die je krijgt gedurende het weekend zijn op basis van de progressie die je tijdens het weekend hebt gemaakt.